Cum s-a desfășurat primul training marca Better Speech Coach?

În ultimele săptămâni, Better Speech Coach a derulat prima sesiune de training online al abilităților de vorbit în public. Alături de noi, 8 participanți entuziaști au parcurs o serie de etape importante, care au clădit fundația pentru devenirea unor speakeri de succes.

Cum am început?

Fiecare participant a avut ocazia să fie inițiat și să înțeleagă care este structura programului. De asemenea, în aceste întâlniri 1 la 1, am setat împreună obiective individuale care să constituie un punct de plecare în dezvoltarea fiecăruia. Acest lucru ne-a ajutat să ne asigurăm că suntem pe aceeași lungime de undă cu privire la nevoile de dezvoltare ale fiecăruia.

Pregătire teoretică

O săptămână mai târziu, a avut loc primul webinar, al cărui scop a fost împărtășirea informațiilor teoretice asociate cu vorbitul în public, precum: “De ce este important să ne dezvoltăm astfel de abilități? Cum să ne alegem subiectul discursului? Cum să ne organizăm ideile? Cum să creionăm un început și un final de impact?”

De asemenea, am discutat despre limbajul verbal adecvat: ce fel de sintagme e indicat să fie folosite, ce fel de cuvinte sunt de evitat și cum să fim clari în ceea ce spunem. Limbajul nonverbal și cel paraverbal sunt alte instrumente importante pe care le-am prezentat în cadrul webinar-ului, iar zona de logistică și vestimentație a fost totodată abordată. 

Experiență practică

Bineînțeles, nu ne-am oprit aici. 😀 Credem cu tărie că experiența practică este esențială atunci când dorim să ne dezvoltăm ca vorbitori în public, așa că am organizat sesiuni practice, în care fiecare participant să aibă ocazia să susțină un discurs de 15 minute, pe o temă de suflet. Pentru a putea să se pregătească pentru susținerea discursului, participanții au avut acces la o platformă de e-learning, care să îi ghideze atât în depășirea unor bariere emoționale asociate cu vorbitul în public, cât și în creionarea și definirea discursului. Pe parcursul timpului de pregătire, am ținut aproape de fiecare, oferind feedback personalizat pe fiecare task realizat pe aceasta platformă.

Întrucât credem în importanța feedback-ului constant și a expunerii practice, am organizat de asemenea sesiuni individuale de feedback personalizat cu fiecare participant după fiecare discurs, atingând fiecare aspect asociat cu vorbitul în public. 

Ce zici? Te alături și tu? 
În data de 1 septembrie, vom porni la drum cu o nouă grupă cu care vom lucra îndeaproape pe parcursul a 6 săptămâni. Dacă vrei și tu să te înscrii, dă click pe butonul de mai jos. Așteptăm cu drag să ne cunoaștem! 😀

Ți-a plăcut acest articol? Dă-i Share 😉